Svinefilet med Vanilje og chili

© Dorte Asbjørn 4 pers

Svinefilet:

600 g svinefilet uden fedtkant

salt og peber

Marinade:

2 røde chilier uden kerner, skåret i små skiver

saften af 2 appelsiner - ca. 3 dl.

2 spsk. fintreven appelsinskral

1 dl. appelsinjuice

2-3 spsk. vaniljesukker

Rødkålssalat på rucola

1/4-1/2 rødkål i meget tynde strimler

1 appelsin i både

1 mango i små tynde stykker

1 æble i både

½ dl. rosiner

100 g rucola

Bland alle ingredienserne på nær rucola og kom lidt dressing hen over.

Server salaten på en bund af rucola

Dressing:

1 spsk. olie

1 spsk. eddike

1 tsk. ravigotte

Tilbehør:

kogte eller ristede kartofler

Fremgangsmåde

Skær alt synligt fedt fra stegen og læg den i en dyb skål.

Riv appelsinerne og pres saften af dem.

Bland appelsinsaften med juice, vanille, chili og hæld det over stegen.

Lad stegen trække et par timer, men helst fra dagen før.

Tag kødet op af lagen og læg det i et ovnfast fad.

Kom noget af appelsinlagen over kødet.

Stil fadet midt i en 200 grader varm ovn.

Steg kødet ca. 30 min. og kom lidt efter lidt resten af lagen ved kødet.

Lad stegen hvile et par min. inden den skæres.

Server stegen sammen med rødkålssalat og evt, ristede eller kogte kartofler.

Brug appelsinblandingen som sauce.

Kødet er færdigt, når det har en centrumtemperatur på 60 grader.